31-03-08

Duathlon Geluwe: hoopgevende prestatie!

Gisteren werd in Geluwe de aftrap gegeven van het Belgische duatlonseizoen op de weg. Zowel het loop als fietsparcours waren omwille van wegenwerken lichtjes hertekent in vergelijking met vorige edities. De wind, de regen en de golvende wegen zorgden immers voor een even zwaar parcours.

Na het traditionele ‘gewriemel’ vlak na de start kon ik vrij snel vooraan de –iets meer- dan honderdkoppige bende postvatten. Sterke lopers als Maetens en Pauwels zaten vlak in de buurt.

Na een 500-tal meter aan een relatief rustig tempo plaatste Roel Pauwels een versnelling. Samen met Jeroen Maetens en Koen Demyttenaere plaatse ik een tussensprintje om in het spoor van Pauwels te geraken. Het ging nog vrij vlot. Iets later kwamen uit de achtergrond nog enkele duatleten terug. Voor Jeroen Maetens was dit het signaal om er een nieuwe lap op te geven. Ik beet op mijn tanden en ging mee. De duatleten achter mij kraakten. Na ongeveer 2 km meegelopen te hebben met de kop van de wedstrijd besloot ik om mijn eigen tempo te lopen. Dat tempo lag eigenlijk niet echt lager dan de koplopers, want na  5,6 km lopen wisselde ik op slechts 15 seconden. Misschien had ik toch iets langer moeten meegaan…

Na een -traditioneel- slechte wissel verloor ik de voeling met de koplopers en begon ik alleen aan mijn fietsopdracht. Na enkele kilometers kreeg ik echter gezelschap van een beresterke Jochen Neirynck en -eveneens goed voor de dag komende- ploegmaat Roel De Smet. Misschien konden we met ons drieën het gat op de kop van de wedstrijd wel dichtrijden. Het ging keihard en we naderden snel. Ondertussen was het op de helft (!??) van het parcours beginnen regenen waardoor het wegdek spekglad geworden was. Roel De Smet schatte een bocht verkeerd in en sloeg –zonder veel erg- tegen de vlakte. Jochen Neirynck en ik zetten de achtervolging verder, maar na een tijdje naderden we niet meer op de koplopers. We bleven een beetje hangen. Desondanks bleef Neirynck maar beuken op de fiets. Omdat ik er niet meer in geloofde en het niet zag zitten om te woekeren met mijn krachten liet ik me uitzakken. Zo belandde ik in een pelotonnetje van een 12-tal duathleten. Ik verschoot wel van de kloof die we reeds geslagen hadden. Ik reed immers nog een behoorlijke tijd alleen vooraleer die achtervolgende groep me te pakken kreeg. Samen met die grotere groep kon ik rustig naar de laatste wissel. Als allerlaatste –van de die groep- kwam ik de wisselzone binnen. Desondanks slaagde ik erin om de snelste tijd van onze groep neer te zetten en als vierde te eindigen. Een vooraan geloste Roel Pauwels moest zich zelfs reppen om zijn 3e plaats veilig te stellen.

Uiteraard kan ik niet anders dan tevreden zijn met deze 4e plaats. Ik heb het gevoel dat het nog een pak beter kan. De stevige trainingen moeten er immers nog aankomen…

Hierbij wil ik ook alle leden van onze Wetterse club nog eens proficiat wensen met hun prestatie in Geluwe. Eline schitterde in haar eerste duathlon. Wesley deed het –ondanks een valpartij- heel knap tijdens zijn debuut en Roel De Smet presteerde sterk met zijn 6e plaats.

Sportieve groeten en tot binnenkort!

09:11 Gepost door Pieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Straffe prestatie Pieter, vooral heel snel gelopen als je Jochen Neirynck, Verkaemer enz achter je houdt in de eerste run !

Gepost door: dirk | 31-03-08

De commentaren zijn gesloten.