31-03-08

Duathlon Geluwe: hoopgevende prestatie!

Gisteren werd in Geluwe de aftrap gegeven van het Belgische duatlonseizoen op de weg. Zowel het loop als fietsparcours waren omwille van wegenwerken lichtjes hertekent in vergelijking met vorige edities. De wind, de regen en de golvende wegen zorgden immers voor een even zwaar parcours.

Na het traditionele ‘gewriemel’ vlak na de start kon ik vrij snel vooraan de –iets meer- dan honderdkoppige bende postvatten. Sterke lopers als Maetens en Pauwels zaten vlak in de buurt.

Na een 500-tal meter aan een relatief rustig tempo plaatste Roel Pauwels een versnelling. Samen met Jeroen Maetens en Koen Demyttenaere plaatse ik een tussensprintje om in het spoor van Pauwels te geraken. Het ging nog vrij vlot. Iets later kwamen uit de achtergrond nog enkele duatleten terug. Voor Jeroen Maetens was dit het signaal om er een nieuwe lap op te geven. Ik beet op mijn tanden en ging mee. De duatleten achter mij kraakten. Na ongeveer 2 km meegelopen te hebben met de kop van de wedstrijd besloot ik om mijn eigen tempo te lopen. Dat tempo lag eigenlijk niet echt lager dan de koplopers, want na  5,6 km lopen wisselde ik op slechts 15 seconden. Misschien had ik toch iets langer moeten meegaan…

Na een -traditioneel- slechte wissel verloor ik de voeling met de koplopers en begon ik alleen aan mijn fietsopdracht. Na enkele kilometers kreeg ik echter gezelschap van een beresterke Jochen Neirynck en -eveneens goed voor de dag komende- ploegmaat Roel De Smet. Misschien konden we met ons drieën het gat op de kop van de wedstrijd wel dichtrijden. Het ging keihard en we naderden snel. Ondertussen was het op de helft (!??) van het parcours beginnen regenen waardoor het wegdek spekglad geworden was. Roel De Smet schatte een bocht verkeerd in en sloeg –zonder veel erg- tegen de vlakte. Jochen Neirynck en ik zetten de achtervolging verder, maar na een tijdje naderden we niet meer op de koplopers. We bleven een beetje hangen. Desondanks bleef Neirynck maar beuken op de fiets. Omdat ik er niet meer in geloofde en het niet zag zitten om te woekeren met mijn krachten liet ik me uitzakken. Zo belandde ik in een pelotonnetje van een 12-tal duathleten. Ik verschoot wel van de kloof die we reeds geslagen hadden. Ik reed immers nog een behoorlijke tijd alleen vooraleer die achtervolgende groep me te pakken kreeg. Samen met die grotere groep kon ik rustig naar de laatste wissel. Als allerlaatste –van de die groep- kwam ik de wisselzone binnen. Desondanks slaagde ik erin om de snelste tijd van onze groep neer te zetten en als vierde te eindigen. Een vooraan geloste Roel Pauwels moest zich zelfs reppen om zijn 3e plaats veilig te stellen.

Uiteraard kan ik niet anders dan tevreden zijn met deze 4e plaats. Ik heb het gevoel dat het nog een pak beter kan. De stevige trainingen moeten er immers nog aankomen…

Hierbij wil ik ook alle leden van onze Wetterse club nog eens proficiat wensen met hun prestatie in Geluwe. Eline schitterde in haar eerste duathlon. Wesley deed het –ondanks een valpartij- heel knap tijdens zijn debuut en Roel De Smet presteerde sterk met zijn 6e plaats.

Sportieve groeten en tot binnenkort!

09:11 Gepost door Pieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-03-08

vooruitblik Duathlon Geluwe

Zondag neem ik deel aan de duathlon van Geluwe. Deze wedstrijd bestaat uit 5,5 km lopen, 40 km fietsen en nog eens 4,5 km lopen. Echt zwaar kan je het parcours niet noemen, maar de wind, een brug, een lichtgolvend landschap met een bescheiden kasseihelling maken de omloop toch zwaarder dan op het eerste zicht lijkt.

Ik weet niet goed welke sportieve verwachtingen ik mag koesteren. Conditioneel zit het vrij goed, maar dat heeft zich de laatste weken nog niet vertaald in mooie uitslagen. In de duathlon van Dinant moest ik bvb als leider in de wedstrijd opgeven met een lekke band. Ik hoop dat mijn goede conditie zich zondag zal vertalen in een mooi resultaat. Het is evenwel heel moeilijk om daar een concreet plaatsje op te prikken. Top 5 zou mooi zijn...

Zondag maken clubgenoten Eline De Schutter en Wesley De Mulder hun duathlondebuut. Hopelijk kunnen ze een hoopgevende prestatie neerzetten. Ik heb er alvast alle vertrouwen in.  

Groeten en tot binnenkort!

 

 

 

 

 

10:14 Gepost door Pieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-03-08

Volg hier mijn sportieve 'exploten'

Hallo

Ik beschik reeds een tijdje over een stek bij topsporters.net. Ik heb echter te weinig tijd om die site op een deftige manier te beheren. Via deze blog zal ik vanaf heden op tijd en stond kort verslag uitbrengen van mijn sportieve belevenissen.

Momenteel geniet ik van 2 weken relatieve rust (op sportief vlak dan toch). Deze rustperiode eindigt aanstaande zondag (30/03) want dan start ik in de duathlon van Geluwe.

Tot binnenkort!

 

 

09:30 Gepost door Pieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |