29-04-08

2e plaats Offroad duathlon Hollenfels

Afgelopen zaterdag ben ik 2e geworden in de offroad duathlon in het Luxenburgse Hollenfels. Na 6 km lopen, 25 km mountainbiken en nog eens 3 km lopen op een loodzwaar parcours liep als 2e over de eindstreep.

Bij aanvang van de wedstrijd voelde ik me heel sterk. Op de eerste klim ging ik fors door waardoor ik me samen met Thorsten Langer afscheurde van de rest. Na een 3-tal km werd het duidelijk dat Thorsten Langer iets betere papieren had dan mij. Ik bereikte de wisselzone met een kleine 40 seconden achterstand. Op de mountainbike draaide het heel goed. Zo slaagde ik erin om verder weg te rijden van de concurrentie, maar het gat dichten op de leider lukte me niet. tijdens het laatste looponderdeel was het nog even afzien op de talrijke klimmetjes, met een steile trap als toetje, maar uiteindelijk kon ik mijn 2e plaats gemakkelijk vasthouden tot aan de streep.

Deze wedstrijd bevestigde dat de conditie in stijgende lijn gaat. Vooral op de mtb had ik een bijzonder goed gevoel. Het beste gevoel sinds jaren.

Aanstaande donderdag nemen we met Triatlon & Duatlon Wetteren deel aan het Belgisch Kampioenschap voor ploegen in Landen. Met Dirk Verleyen, Benny Coopmans, Roel De Smet, ikzelf en Jurgen Dereere (sinds vandaag lid van onze club) moeten we voor een schitterende prestatie kunnen zorgen!

 

 

 

16:24 Gepost door Pieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-08

Spa-Olne: verkoudheid gooit roet in het eten

Afgelopen weekend stond de loopwedstrijd Spa- Olne op mijn programma. Een hardnekkige verkoudheid verstoorde echter mijn Ardeense loopplannen. Na de duathlon van Geluwe kreeg ik last van keelpijn, een verstopte neus en een vervelende kriebelhoest. De afgelopen weken kon ik wel volume trainen, maar diepgaan zat er zeker niet in, vandaar dat ik besloot om de toch wel zware 33 km loopwedstrijd van Spa naar Olne aan mij te laten voorbijgaan.
Hopelijk ben ik snel helemaal beter en kan ik mijn programma afwerken zoals voorzien.

Snipverkouden groeten!

Pieter 

 

 

 

 

08:32 Gepost door Pieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |