22-06-08

Overwinning Offroad duathlon Moerbeke

Gisteren kon ik in Moerbeke de eerste duathlonoverwinning van het seizoen in de wacht slepen. In Moerbeke kregen we 3,5 km lopen, 15 km MTB en nog eens 3,5 km lopen voor de voeten geschoven.

Zowel het loop-als het fietsonderdeel waren bijzonder technisch. Niet echt gevaarlijk (uiteraard niet in het vlakke Moerbeke-Waas), maar wel bijzonder veel heel scherpe, moeilijke bochten.

Ondanks het schitterende decor en de prachtige omloop kwamen er maar weinig deelnemers opdagen voor de eerst offroad-duathlon van Moerbeke. Eerlijk is eerlijk. Erg veel tegenstand had ik ook niet. Reeds tijdens de eerste meters van het lopen zette ik de gaskraan open en begon ik aan een solo-tocht. Op de fiets diepte ik mijn voorsprong nog verder uit en tijdens het laatse looponderdeel kon ik nog een beetje versnellen om uiteindelijk met meer dan 5 minuten voorsprong te winnen.

Een echte waardemeter was deze wedstrijd niet, maar het gevoel zat wel de hele tijd goed en dat is tocht het bijzonderste. Op 20 juli trek in naar de Pyreneën om er de loodzware internationale duathlon van Val d' Aran af te werken. Daar zal de tegenstand alvast een stuk sterker zijn. Top 15 zou al een mooie prestatie zijn. Daarvoor start ik op 5/07 ook nog op het BK te Kortrijk.

De conditie is prima en de eerste overwinning (ook al is het een kleintje) is binnen. Meer moet dat (voorlopig) niet zijn.

Sportieve groet 

 

 

10:59 Gepost door Pieter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.